AFSRAAK MAKEN?

U kan ons steeds bereiken op het telefoonnummer 053 / 78 43 56, of via info@orthopoint.be


Soorten Beugels

LOSSE BEUGEL

Wordt gebruikt voor kleine afwijkingen, verbreding van de bovenkaak of als nachtapparatuur. Deze beugel is uitneembaar.

VASTE BEUGEL OF BLOKJES

Deze blokjes worden aan de tanden vastgemaakt en worden verwijderd op het einde van de behandeling. Harde etenswaren vermijden en extra aandacht voor het poetsen is hierbij onontbeerlijk!


INCOGNITO

Een variante op deze standaard blokjes, zijn de “linguale brackets” of beter bekend als blokjes langs de binnenkant van de tanden. Meer info op www.incognito.net

ELASTIEKJES

Deze elastiekjes worden gedragen om de tanden te verschuiven van plaats en tanden in de onder- en bovenkaak goed in elkaar te trekken. Dit hoeft niet steeds gedragen te worden, het zal je op de moment zelf, wanneer nodig, perfect worden uitgelegd.

BUITENBEUGEL

Wordt vaak voorgesteld om kiezen in de bovenkaak naar achter te duwen/trekken. Hij bestaat uit een metalen boog die vast zit aan de kiezen en naar buitenkomt, in combinatie met een nekband. Op die manier wordt het trekken van tanden in de bovenkaak vermeden. Deze buitenbeugel moet, om resultaat te hebben, minimum 14u/dag gedragen worden. Concreet wil dit zeggen alle uren, behalve de schooluren. Indien deze 24/24 gedragen wordt, zal hij sneller uitgelaten mogen worden.

ACTIVATOR

Deze beugel is uitneembaar en wordt gedragen om de onderkaak, bij opgroeiende kinderen, naar voor te duwen. Ook deze beugel moet minimaal 14u/dag gedragen worden om resultaat te bekomen.