AFSRAAK MAKEN?

U kan ons steeds bereiken op het telefoonnummer 053 / 78 43 56, of via info@orthopoint.be


Orthodontiebehandeling

Een orthodontiebehandeling wordt gedeeltelijk terugbetaald door de mutualiteit indien door de orthodontist een aanvraag wordt opgemaakt en door u binnengegeven bij de mutualiteit VOOR DE 15e VERJAARDAG van de patiënt.

“Wij houden ons er aan om volgens een vooropgesteld programma te werken om alles vlot en correct te laten verlopen.”

Een behandeling met een beugel is meestal een werk van langere duur. Dit betekent dat het dragen van blokjes vaak 2 jaar of langer kan duren, afhankelijk van de beginsituatie. Wanneer de blokjes op de tanden staan, is het de bedoeling op elke nieuwe afspraak te evalueren wat er de voorbije tijd is gebeurd, vanwaar de situatie is gestart en waar we naartoe willen. Als orthodontist gebeurt het uitdrukken van de duurtijd van een behandeling in “controles”, dit wil zeggen dat we van tevoren  schatten hoe lang de behandeling ongeveer zal duren, maar dit wordt bij de start steeds vermeld in “aantal controles”, niet in “aantal maanden”.

Tussen 2 controles liggen 4 a 6 weken. Er wordt steeds gestart vanuit een opgesteld “behandelplan” waarin wordt vastgelegd hoe de tanden tot een ideale situatie zullen worden verplaatst.

Tijdens de orthodontie-behandeling is de 6-maandelijkse controle bij de eigen tandarts zeer belangrijk en niet te vergeten!