AFSRAAK MAKEN?

U kan ons steeds bereiken op het telefoonnummer 053 / 78 43 56, of via info@orthopoint.be


Orthodontie

Orthodontie is een specialisme binnen de tandheelkunde, dat zich toe-
spitst op de studie, het begeleiden en het behandelen van afwijkende stand van de tanden en de kaken.

De moderne orthodontie gebeurt vooral aan de hand van brackets (“blokjes”) in combinatie met een draad en de felbegeerde “gekleurde elastiekjes”. De blokjes zijn bevestigd aan de tanden met een composietlijm (te vergelijken met de “witte vulling”). Door een draad vast te maken aan de blokjes, door middel van de gekleurde kleine elastiekjes, zullen de tanden zich verplaatsen naar de vorm van de draad.

“Onregelmatige stand van de tanden kan leiden tot moeilijker poetsen.”

Onregelmatige stand van de tanden kan leiden tot moeilijker poetsen waardoor zich tandvleesproblemen en tandbederf kunnen voordoen. Orthodontie is de laatste jaren veel toegankelijker geworden voor de meeste patiënten, ook volwassenen vinden meer en meer de weg naar de orthodontist. Het grote verschil tussen kinderen en volwassenen, is de mogelijkheid tot lichte manipulatie van de groei van de kaken bij jongeren. Grote afwijkingen in kaakstand, vooral bij volwassenen, zorgen er soms voor dat de hulp van de kaakchirurg moet worden ingeroepen.

BELANGRIJKE ZAKEN BIJ BEUGELDRAGEN

  • 6-maandelijkse tandartscontroles lopen verder tijdens orthodontische behandelingen!
  • Perfect poetsen is een vereiste tijdens het dragen van blokjes!
  • Gevoelige tanden na het plaatsen of aanspannen van de beugel kan voorkomen. Dit duurt meestal slechts enkele dagen.
  • Het stimuleren van de kinderen door de ouders in het meewerken tijdens het dragen van een beugel is zeer belangrijk.
  • Afspraken worden verondersteld steeds nagekomen te worden. Indien niet na te komen, gelieve ten laatste 48u op voorhand te verwittigen. Sommige afspraken, zoals het plaatsen en afhalen van de blokjes, gebeuren tijdens de schooluren. Hiervoor zal steeds een briefje voor wettige afwezigheid meegegeven worden!
  • Na de vaste beugel wordt steeds een “retentie-fase” voorzien met een nachtbeugel of draadje langs de binnenkant van de tanden vooraan.